Raak geinspireerd....

Een lasercutter is een erg handig machine om de mooiste producten te maken. Op deze pagina vindt u een overzicht van een paar van onze gebruikers. Het zijn deze gebruikers die ook weer anderen inspireren. 

Keer op keer zijn ook wij weer verrast wat de mogelijkheden zijn van een lasermachine. Maak kennis met deze creatieve geesten en laat u inspireren...

Ingrid Siliakus

Werk van Ingrid SiliakusPapierarchitect/kunstenaar te Amsterdam. Al jaren is Ingrid toonaangevend op het gebied van papier architectuur. Met haar lasers maakt ze zeer complexe vouwkaarten. Door te spelen met snijlijnen, geperforeerde lijnen en vormen maakt ze de meest mooie creaties. Het blijft een feest om haar kaarten open te vouwen en het lijnenspel te aanschouwen.

Rogier Wieland

loodgieter van Rogier WielandRogier is een Creative Director en animator gevestigd in Den Haag, Nederland. Samen met zijn stagiaires, vrienden en zijn kat maakt hij audiovisuele projecten, vaak gemaakt met materialen zoals papier, karton en hout.

HOWEST

Het Industrial Design Center van de Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST) in Kortrijk heeft een Versalaser in gebruik. De machine is bestemd voor de studenten Industrieel Productontwerpen (bachelor) en Industrieel Ontwerpen (master), maar kan ook worden gebruikt door bedrijven in Zuid-West-Vlaanderen.

Zwart en Jansma

Zwart en Jansma inspiratieBij architectenbureau Zwart en Jansma kunt u zien dat met zeer betaalbare materialen de mooiste vormstudies worden uitgevoerd.
Op de site treft u enkele voorbeelden die zijn gemaakt uit verpakkingskarton.

ILS voor massa productie

Lasercutter | ILS Laser Systeem Pass TroughDe Industrial laser series hebben enkele opties die het mogelijk maken de laser in te zetten als volwaardige productiemachine.
In dit voorbeeld heeft de klant een folie door de laser gevoerd met twee rollen. De laser start automatisch op een commando uit het systeem. Als de job klaar is geeft de laser een signaal en komt er nieuwe folie voor draaien.

PIAA

PIAA is een klein bureau dat gebruik maakt van een lasercutter om maquettes uit te snijden. Veel gebruikte materialen zijn hout, karton en PMMA (acrylaat)

Handgraveurs

Het is moeilijk om vakmensen te vinden. Zo ook in de wereld van handgraveurs. Deze vakmensen zien met lede ogen aan dat deze beroepsgroep kleiner wordt. De huidige vakscholen, voor zover ze nog bestaan kunnen nieuwe leerlingen niet meer het mooie oude vak leren.De handgraveur kan in metalen voorwerpen een tekening of vorm uitsnijden. Hierbij moet je denken aan wapens, teksten, maar ook vormen in stempels voor het vervaardigen van munten en penningen.
Toch is er een oplossing.

Acsys filmpjes op Youtube

Acsys Lasertechnik maakt speciaal machines voor het markeren, graveren en 3D graveren van metalen. Op Youtube heeft Acsys een speciaal kanaal met filmpjes over laser applicaties.